fbpx
Сьогодні
12:12 22 Гру 2022

У Норвегії ще на 3 роки громадянам України продовжили термін дії водійських посвідчень

Фото: Рixabay.com

У Норвегії, поки діє колективний захист у країні, українським біженцям продовжили термін дії водійських прав на три роки.

Про це пише schengenvisainfo.com.

У виданні повідомили, що упродовж цього терміну визнаватимуть всі види водійських посвідчень, а не тільки на легкові автомобілі.

Міністерство транспорту звернулося до Норвезької адміністрації автомобільних доріг з проханням збільшити термін, протягом якого визнаються українські водійські права в Норвегії, з 12 місяців до тривалості колективного захисту, який мають українські біженці в Норвегії – на три роки.

"Багато біженців перебувають тут майже рік. У багатьох українців є водійські права, які вони можуть використовувати в Норвегії, але вони втратять право на водіння, якщо правила не зміняться.

У багатьох також є водійські права на вантажні автомобілі та автобуси, і вони можуть бути корисними у норвезькому суспільстві", наголосив міністр транспорту Йон-Івар Нюгард.

У силі для українців залишається вимога мати дійсне фізичне посвідчення водія своєї країни.

Норвезька адміністрація доріг загального користування має намір реалізувати запропоновані зміни з 1 лютого 2023 року.

У квітні уряд Норвегії визнав водійські права українських біженців на 12 місяців. Пізніше Рада ЄС у співпраці з парламентом домовилася про встановлення тимчасових заходів для українських водійських документів, щоб знизити в цьому випадку вимоги до водіїв з третіх країн при керуванні в межах ЄС.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: