fbpx
Сьогодні
Відео 17:48 22 Гру 2022

Дорогою додому зі США Зеленський провів зустріч з Дудою

English version here

Повертаючись із першого з початку повномасштабної війни закордонного візиту до США, президент Володимир Зеленський провів зустріч із президентом Польщі Анджеєм Дудою.

Як пише Рубрика, про це Зеленський повідомив у Facebook.

"Дорогою додому зустрівся з другом України – президентом Польщі Анджеєм Дудою. Підбили підсумки року, який приніс історичні виклики через повномасштабну війну. Обговорили стратегічні плани на майбутнє, двосторонні відносини та взаємодії на міжнародному рівні у 2023 році", – написав Зеленський у Facebook.

Також глава держави подякував Польщі "за незмінну й потужну підтримку".

В Офісі президента додали, що Зеленський і Дуда зустрілися в місті Жешув, де "обговорили стратегічні плани на майбутнє, порядок денний двосторонніх відносин та взаємодії на міжнародному рівні в наступному році".

У повідомленні зазначається: "Президенти торкнулися широкого спектра тем з акцентом на посиленні обороноздатності Української держави та гуманітарних питаннях, що надзвичайно важливі, зокрема, для українських тимчасових переселенців, які були змушені виїхати з України, рятуючись від війни".

Довідка

Як повідомлялось, у середу Зеленський прибув до Білого дому, де провів переговори з президентом США Джо Байденом.

На тлі візиту державний секретар США Ентоні Блінкен у середу офіційно оголосив про новий пакет військової допомоги для України на суму 1,85 млрд доларів, який уперше передбачає передачу системи протиповітряної оборони Patriot.

Також глава держави виступив перед обома палатами Конгресу США в Вашингтоні, де назвав наступний рік вирішальним у війні з росією.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: