fbpx
Сьогодні
12:09 21 Гру 2022

"Вибухові подарунки": в Україні порушили справу щодо інциденту в польському управлінні Нацполіції

За фактом вибуху в Головному управлінні нацполіції Польщі використаного гранатомета, який в Україні польським посадовцям подарували, українські правоохоронці відкрили провадження.

Про це повідомив перший заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Єнін у коментарі "Укрінформу".

Правохоронець зазначив, що відповідне кримінальне провадження зареєстрували днями. У його межах зараз відбувається досудове розслідування, правоохоронці опитують людей.

Заступник глави МВС додав, що українські правоохоронці зараз перебувають на контакті з польською стороною. Це обов'язково, "щоб забезпечити об'єктивність розслідування і винести відповідні уроки з тим, щоб подібні інциденти ніколи не траплялися".

Окрім того, як писала Рубрика, заступника голови ДСНС України Дмитра Бондара, який подарував один із гранатометів, відсторонили від посади через цей інцидент.

Про це повідомив міністр внутрішніх справ Польщі Маріуш Камінський із посиланням на інформацію від української сторони.

Довідка

Нагадаємо, що ДСНС України напередодні розповіла, як до головного коменданта поліції Ярослава Шимчика потрапив гранатомет, який вибухнув в штаб-квартирі поліції у Варшаві.

Зазначимо, що один із гранатометів подарував глава Нацполіції України Ігор Клименко. Його перетворили на гучномовець, а Клименко навіть увімкнув музику під час демонстрації. Українські посадовці запевнили, що вибухівки там не було.

Другий Шимчик отримав від заступника глави ДСНС України. Цей гранатомет не був перероблений на гучномовець, але українська сторона запевнила: він використаний та безпечний.

Як писала Рубрика, 15 грудня Головного коменданта поліції Польщі генерала Ярослава Шимчика було госпіталізовано. У будівлі Головного управління поліції вибухнув "подарунок з України".

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: