fbpx
Сьогодні
12:42 21 Гру 2022

Reuters: у росії погіршиться мобільний зв'язок та інтернет після того, як Nokia та Ericsson покинуть рф

Після того, як наприкінці року виробники телекомунікаційного обладнання Nokia і Ericsson залишать російську федерацію, їх вихід завдаватиме шкоди мобільним мережам країни в довгостроковій перспективі, викликаючи погіршення якості зв'язку.

Про це повідомляє Reuters, пише Рубрика.

П'ять високопоставлених керівників телекомунікаційних компаній та інші джерела в галузі заявили, що російські користувачі мобільних телефонів, швидше за все, зіткнуться з повільнішим завантаженням, більшою кількістю скинутих викликів і тривалішими відключеннями, оскільки оператори втрачають можливість оновлювати або виправляти програмне забезпечення, а також зіткнутися з виснаженням запасних частин.

Ericsson і Nokia, на частку яких у сукупності припадає велика частка ринку телекомунікаційного обладнання та майже 50% базових станцій у росії, виробляють все, починаючи від телекомунікаційних антен і закінчуючи обладнанням, що з'єднує оптоволокно, що передає цифрові сигнали.

Вони також надають важливе програмне забезпечення, що дозволяє функціонувати різним частинам мережі.

Фінансовий директор Ericsson Карл Мелландер заявив, що компанія працюватиме в росії лише до кінця року, коли закінчиться термін дії всіх винятків із санкцій.

Генеральний директор Nokia Пекка Лундмарк повторив цю заяву: "Наш вихід буде повним. Ми не збираємося нічого постачати до росії".

Як зазначає Reuters, досі російська економіка витримувала санкції та експортний контроль, запроваджені урядами після того, як москва вторглася в Україну, але майбутній висновок Nokia та Ericsson може вплинути на повсякденне життя росіян.

Державні програми з просування російського обладнання допомогли операторам зв'язку за останні кілька років менше залежати від Nokia та Ericsson, а російські виробники збільшили свою частку ринку цього року до 25,2% із 11,6% у 2021 році.

Але галузеві джерела очікують, що розрив зв'язків із іноземними фірмами відкине російські комунікації на ціле покоління, тоді як решта світу просувається вперед у розгортанні технологій 5G.

"Якщо, ймовірно, така ситуація триватиме роками, російські стільникові мережі по зоні покриття можуть повернутися до стану кінця 1990-х, коли їх покриття обмежувалося великими містами та багатими передмістями", – заявив керівник відділу ІТ Леонід Конік видання ComNews у москві.

За словами експертів у галузі телекомунікацій, першими почнуть руйнуватися сільські райони, оскільки оператори переносять обладнання для підтримки міських мереж, а відсутність оновлень програмного забезпечення може призвести до перебоїв у роботі мереж або піддати їх кібератакам.

Китайський виробник телекомунікаційного обладнання Huawei, найбільший постачальник у росії минулого року, на частку якого припадало понад третину ринку, продовжить надавати оновлення програмного забезпечення та продовжувати роботи з технічного обслуговування, але, згідно з джерелами, знайомими із ситуацією, припинив продаж нового обладнання в росії.

Джерела повідомляють, що найбільшою перешкодою для операторів мобільного зв'язку у забезпеченні роботи своїх мереж буде відсутність оновлень програмного забезпечення (Nokia та Ericsson заявили, що вони припинять оновлення програмного забезпечення наступного року) та виправлень.

За словами двох джерел у галузі, у лютому та березні російські оператори зв'язку накопичили запаси запчастин іноземного виробництва напередодні санкцій, але запаси скоротяться після того, як Nokia та Ericsson припинять роботу 31 грудня.

Шведський виробник телекомунікаційного обладнання Ericsson також закриє до кінця року представництво в росії та скоротить усіх співробітників.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: