fbpx
Сьогодні
17:01 19 Гру 2022

Майже у 20 разів рф збільшила експорт пшениці до Сирії з окупованого Криму, - Reuters

English version here

У 17 разів росія збільшила експорт пшениці з тимчасово окупованого Криму до Сирії. Це майже третина загального імпорту зерна в країну

Про це пише Reuters, повідомляє Рубрика.

Внаслідок санкцій перевезення товарів між Сирією та росією звичайним морським транспортом та морське страхування ускладнились. Країни почали покладатися на власні кораблі для подальшого перевезення агропродукції.

Згідно з даними торговельно-інформаційної платформи Refinitiv, до кінця листопада поточного року Сирія імпортувала з Севастополя близько 502 тисяч тонн пшениці, попри те, що минулого року вона отримала звідти до 28,2 тисячі.

Також зазначається, що вантажі до Сирії почали збільшуватись з травня, а найбільша партія експорту відбулась у жовтні – 78,6 тисячі тонн.

Посольство України в Бейруті, яке відстежує вантажі переконане у тому, що експортоване зерно було викрадено російськими окупантами. У посольстві зауважили, що розрахунки й твердження щодо крадіжки росіян базувалися на інформації від власників полів й силосу на тимчасово окупованих територіях, а також супутникової інформації та даних відстеження суден.

Згідно з даними Bloomberg, з початку повномасштабного вторгнення, росія вкрала в України пшениці близько на 1 млрд доларів.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: