fbpx
Сьогодні
16:23 18 Гру 2022

Японія відремонтує і знову запустить зупинені раніше ядерні реактори

Щоб упоратися з енергетичною кризою, уряд Японії затвердив зміну політики в галузі ядерної енергетики.

Про це повідомляє Japan Today, пише Рубрика.

Згідно з прийнятою енергетичною програмою, країна має намір модернізувати виведені з експлуатації атомні реактори, а також продовжити термін служби діючих.

Різкий поворот у політиці країни щодо майбутнього АЕС стався після того, як прем'єр-міністр Фуміо Кісіда заявив у серпні, що Японія розгляне можливість розробки реакторів наступного покоління, доручивши міністерству промисловості розробити план політики щодо розширення використання ядерної енергії до кінця року.

Раніше відповідно до стратегічного енергетичного плану, схваленого кабінетом міністрів минулого року, Японія прагнула максимально знизити свою залежність від ядерної енергетики.

Але нова політика, схвалена групою експертів при міністерстві промисловості в п'ятницю, дозволить існуючим ядерним реакторам працювати понад установлений ліміт у 60 років.

Подальші деталі енергетичного плану обговорюватимуться у парламенті наступного року. У 2021 році на атомну енергетику припадало 3,9% енергетичного балансу Японії, і до 2030 уряд має намір збільшити її частку до 22%.

Довідка

Прем'єр-міністр Японії Фуміо Кісіда провів телефонну розмову з новим прем'єр-міністром Британії Ріші Сунаком. Політики домовилися посилити підтримку України та зберегти санкції проти росії.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: