fbpx
Сьогодні
15:57 13 Гру 2022

Конференція на підтримку України: Шмигаль закликав у Парижі нарощувати поставки систем ППО

English version here

Фото: Reuters

Для протистояння перед терористичними ракетними атаками росії по енергоструктурі Україні потрібна допомога цивілізованого світу.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Урядовий портал.

Як зазначають, на цьому наголосив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль під час відкриття Конференції на підтримку громадянської стійкості в Україні у зимовий період.

Її організував президент Французької Республіки Еммануель Макрон, передає Укрінформ із посилання на Урядовий портал.

"По-перше, нам потрібні сучасні протиракетні та протиповітряні комплекси, аби захистити наше небо. За останні кілька місяців ми отримали західні системи IRIS-T, NASAMS, HAWK.

Ми закликаємо наших партнерів нарощувати поставки систем ППО, адже вони дозволять захистити цивільне населення, уникнути знищення нашої енергосистеми, гуманітарної катастрофи та нової величезної хвилі міграції", — сказав Шмигаль.

Зі слів прем'єр-міністра, всі усвідомлюють, що росія продовжить свої терористичні атаки. Вона не відмовиться від своїх намірів зруйнувати українську енергосистему. Щоб цього не сталося, Україні потрібна допомога цивілізованого світу.

конференції на підтримку України у зимовий період

Фото: Урядовий портал

Окрім того, додав глава уряду України, необхідна допомога у проведенні швидкого відновлення та ремонтів критичної інфраструктури. Він закликав міжнародне співтовариство допомогти з постачанням енергетичного обладнання.

Макрон та Шмигаль, пересовини щодо виведення військ з ЗАЕС

Фото: Reuters

Нагадаємо, що з 12 грудня Шмигаль разом з дружиною Президента Оленою Зеленською та представниками уряду перебувають у Франції з робочим візитом.

конференції на підтримку України у зимовий період

Фото: Reuters

Як писала Рубрика, президент Франції Еммануель Макрон на конференції заявив про домовленість щодо виведення важкого озброєння із території захопленої російськими загарбниками Запорізької атомної електростанції.

Росія заперечує той факт, що військова техніка там є.

Речник президента росії дмитро пєсков заявляє, що на окупованій ЗАЕС "не було і немає" важкого озброєння. Він заявив, що росія "високо цінує рівень взаємодії з МАГАТЕ" з питань ЗАЕС та зацікавлена продовжувати ці контакти.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: