fbpx
Сьогодні
09:42 13 Гру 2022

До енергосистеми під'єднали ще один енергоблок АЕС, який був виведений з ладу після обстрілу 23 листопада

Енергоблок АЕС, який було виведено з ладу внаслідок ракетного обстрілу росії 23 листопада, вдалося під'єднати до енергосистеми України.

Про це інформує Рубрика, посилаючись на Міністерство енергетики.

"13 грудня о 1:09, після поновлювального ремонту, до електромережі було під'єднано ще один (дев'ятий) енергоблок-тисячник (потужністю 1000 МВт) Енергоатома, який було виведено з робочого ладу 23 листопада в результаті ракетних обстрілів. Наразі триває набір потужності", розповіли у Міненерго.

На цей момент, всі 9 енергоблоків атомних електростанцій, що знаходяться на підконтрольній Україні території, працюють для забезпечення потреб населення та економіки, уточнив міністр Герман Галущенко.

Нагадаємо, після масштабного ракетного російського обстрілу росії 23 листопада було повністю знеструмлено 11 областей.

У Міністерстві енергетики повідомляли, що обстріл призвів до тимчасового знеструмлення всіх атомних станцій, більшості теплових та гідроелектростанцій.

А 5 грудня росія випустила знову по Україні ще понад 70 ракет, сили ППО знищили понад 60. Проте були влучання в енергетичну інфраструктуру в Київській, Вінницькій, Одеській областях.

Довідка

Нагадаємо, що США, Британія, Німеччина, Франція, Латвія, Японія, Чехія та інші країни виділили Україні кошти на відновлення енергетичної інфраструктури, а також передали генератори чи трансформатори.

Зазначимо, що Німеччина пообіцяла надати Україні 470 електрогенераторів різної потужності загальною вартістю 19,5 млн євро.

Також Естонія передала українським містам ще 11 автобусів з генераторами і енергетичним обладнанням.

Франція передала 100 генераторів середньої потужності. А Нидерланды анонсировали предоставление трансформаторов, коммутационных компонентов и кабелей.

Як писала Рубрика, Канада подарит украинским энергетикам 50 осветительных башен, которые упростят специалистам ремонт сети в ночное время.

Також Сполучені Штати Америки відправили до України першу партію обладнання для енергетичної інфраструктури 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: