fbpx
Сьогодні
15:58 04 Гру 2022

Війська рф вчергове завдали удару по Херсону: за 2 тижні у місті загинули 19 мешканців

Фото: Телеграм/ Ярослав Янушевич

4 грудня російсько-окупаційні війська знову обстріляли звільнений від окупантів Херсон: ніхто не постраждав, проте за останні два тижні у результаті ворожих ударів 19 мешканців загинули та ще 39 отримали поранення.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram Херсонської міської ради.

"Протягом сьогоднішнього дня у Херсоні зафіксовано 5 обстрілів. Зокрема, ворог обстріляв будинки по вул. Фабричній, Портовій, Сенявіна. Постраждалих немає", наголосили у міськраді.

Проте, 3 грудня прильоти російських снарядів фіксували на пров. Портовому, просп. Шевченка, вул. П. Орлика, Яружній, Причальній, Чайковського, Героїв Крут, Офіцерській, в районі Воєнки, вул. Дружби, Гаспринського, Тираспольській, додали у адміністарції.

За даними міськради, загалом із 20 листопада по 4 грудня (станом на 14:00) зафіксовано 169 "прильотів". У результаті російських обстрілів загинуло 19 людей. Ще 39, серед яких одна дитина, отримали поранення.

Як писала Рубрика, з 3 по 5 грудня знімається заборона перетину річки Дніпро на ділянці Річковий вокзал у світлий час доби.

Таке рішення прийняли для того, люди, які знаходяться на дачах на лівому березі Дніпра, могли евакуюватися до Херсона.

Що відбувається у Херсоні?

Зазначимо, що у Херсоні тривають стабілізаційні заходи ще з 11 листопада, коли місто звільнили українські військові.

У Херсоні також вже відновили роботу українська міська й обласна влада, а також СБУ.

Уранці, 19 листопада, до деокупованого Херсона прибув перший від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну потяг.

Окрім того, так звані "Пункти незламності" з теплом, електрикою, їжею та доступом до інтернету почали працювати у звільненому Херсоні.

У місті Херсон станом на середину дня 2 грудня подачу електроенергії відновлено на 75% відсотків, що на 10% більше, ніж попереднього дня. 

Російські агресори ж продовжують обстрілювати місто.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: