fbpx
Сьогодні
Фото 14:43 03 Гру 2022

Президент України вручив нагороду "Пташці" та іншим захисникам України, яких звільнити з полону

Фото: ОПУ

Відома парамедикиня-доброволиця Катерина Поліщук ("Пташка"), яка до останнього боронила "Азовсталь" у Маріуполі разом з іншими українськими захисниками, яких звільнили з російського полону, отримала державну нагороду від Президента Володимира Зеленського.

Про це повідомили в Офісі президента.

Зеленський зазначив, що щасливий бачити їх всіх вільними, під час звертання до присутніх на церемонії військових — офіцерів, сержантів, солдатів та матросів.

нагородження військових

Фото: ОПУ

З-поміж захисників України, яким вручили державні нагороди, була і "Пташка" — відома парамедикиня-доброволиця Катерина Поліщук, яка була учасницею оборони Маріуполя та повернулася з полону 21 вересня.

нагородження військових

Фото: ОПУ

"Військові та цивільні. Воїни нашої армії, ВМС, нацгвардійці, поліцейські, прикордонники, тероборонці. Медики, рятувальники, наші волонтери. Вихідці з усіх областей. Люди, які пройшли бої на півночі, на сході, на півдні, на Зміїному. Маріуполь і "Азовсталь".

Оборона Києва й Харкова. Захист Херсонщини, захист нашого Запоріжжя. Це люди різних звань, із різними особистими історіями, але яких ми всіх однаково чекали вдома. За яких ми боролися! Однаково боролися за кожного, кожну. Які пройшли через полон, але зберегли гідність", – наголосив Президент і додав, що їхній подвиг мають пам'ятати всі українці.

Вона стала відома загалу після публікації відео, де співає у підвалах "Азовсталі".

нагородження військових

Фото: ОПУ

Загалом за час повномасштабного вторгнення рф з російського полону вдалося звільнити 1331 українця. Зеленський заявив, що хоч кількість звільнених значна, але Україна пам'ятає про тих, хто досі залишається в російських катівнях, і працюватиме над поверненням їх додому.

нагородження військових

Фото: ОПУ

"Ми маємо повернути всіх наших героїв, які були захоплені ворогом, усіх, хто депортований, хто зазнав репресій і кого утримують у різних "ізоляціях" у росії та в тимчасово окупованих містах нашої держави", наголосив Президент.

нагородження військових

Фото: ОПУ

Зеленський зазначив про важливість поширення історій українців, котрі пережили російський полон, а також тих, кого досі утримує рф.

нагородження військових

Фото: ОПУ

"Поки тривають бої, поки в окопах гинуть наші герої й поки залишається хоч один полонений у ворога — ця війна не закінчилася для мене і, впевнений, для кожної й кожного з вас", — зазначив Глава держави.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: