fbpx
Сьогодні
09:10 19 Лис 2022

В Україні почав діяти закон, за яким перебування в російському полоні зараховуватимуть до страхового стажу

З 19 листопада в Україні набрати чинності закон, яким гарантують соціальний і правовий захист громадянам, що перебували в полоні російських загарбників.

Про це повідомляє Пенсійний фонд України.

У відомстві розповіли, що громадяни, які перебували в полоні, підлягають загальнообов'язковому державному пенсійному страхуванню.

Як пояснили у ПФУ, страхові внески за них за весь період позбавлення свободи та протягом шести місяців після звільнення сплачуються за кошти державного бюджету.

У Пенсійному Фонді зазначили, що період перебування в полоні зараховуватиметься до страхового стажу для призначення пенсії за віком.

А також зараховуватиметься до страхового стажу роботи зі шкідливими умовами, який дає право на призначення пенсії на пільгових умовах і у пільгових розмірах.

Інформація про кількість українців, які перебувають в російському полоні

У вересні віце-прем'єрка із питань реінтеграції — міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України Ірина Верещук повідомила, що в російському перебувають близько 2,5 тисячі українських військовослужбовців та цивільних.

Водночас за даними "Центру громадянських свобод", з початку повномасштабного вторгнення, станом на листопад, росіяни викрали чи вивезли понад 20 тисяч українців, з них половина — цивільні.

27 жовтня заступниця міністра оборони Ганна Маляр під час брифінгу розповіла, що від початку повномасштабного вторгнення росії в Україну відбулося 28 обмінів.

На сьогодні, з російського полону звільнили 978 людей, зокрема 99 цивільних.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: