fbpx
Сьогодні
11:52 01 Гру 2022

З білоруського полігону вдалися до втечі кілька російських солдатів, прихопивши автомат

Троє військовослужбовців рф втекли з білоруського військового полігону "Обуз-Лесновський" у Барановицькому районі, прихопивши з собою автомат Калашникова.

Про це пише Рубрика, посилаючись на "Беларускі гаюн" у Telegram.

Джерела "Білоруського Гаюна" повідомляють, що 30 листопада у другій половині дня місцеві жителі бачили 3-4-х чоловіків, які тікали з боку полігону.

Очевидці розповіли, що вони при собі мали автомат Калашникова.

Пізніше на зв'язок вийшли товариші по службі солдатів, які вдалися до втечі. Вони підтвердили, що в середу о 15:00 троє солдатів дійсно втекли з полігону "Обуз-Лесновський".

За словами товаришів по службі, одного з них звати Максим З., 1996 або 1997 року народження.

Окрім того, 30 листопада о 17:30 одного з солдатів бачили під Барановичами за 20 км від полігону. Також повідомляють, що в самому місті з самого ранку ходить "військова комендатура" – солдати з червоно-зеленими нашивками, яких помічають на різних вулицях Барановичів.

Як писала Рубрика, на території білорусі воєнна розвідка Міноборони наразі не фіксує створення потужного наступального угруповання, подібного до того, яке було розгорнуто в січні-лютому 2022 року.

Довідка

Хоч білорусь офіційно не відправляла своїх військових на війну проти України, вона надала свою територію для російських окупантів, які здійснюють обстріли України; приймала на лікування військових рф; і навіть оголосила про створення так званого Регіонального угруповання сил разом із російськими військами.

У Генштабі ЗСУ повідомили, у жовтні до білорусі відправили приблизно 1500 залізничних платформ з озброєнням і технікою.

Водночас у білорусі зростає напруженість між білоруськими військовими та "частково мобілізованими" росіянами, які нещодавно прибули до країни. Білоруси скаржаться на зневажливі вислови та поведінку росіян.

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: