fbpx
Сьогодні
16:09 24 Лис 2022

Генштаб: близько 15 тисяч білоруських силовиків готові воювати на боці росії проти України

Десь 10-15 тисяч білоруських силовиків готові приєднатися до повномасштабного вторгнення росії в Україну. Багатьох приваблює високе грошове забезпечення.

Про це заявив заступник начальника Головного оперативного управління Генерального штабу Збройних сил України, бригадний генерал Олексій Громов під час брифінгу в Military Media Center.

Водночас у Генштабі вважають, що готовність білоруської армії проводити самостійний наступ низька. За словами Громова, більшість білоруських військових відмовляється брати участь у війні проти України.

Громов додав, що зараз на території білорусі перебувають понад 9 тисяч російських військових та значна кількість військової техніки. У повітряному просторі білорусі тривають польоти МіГ-31К — носіїв гіперзвукових ракет "Кинджал".

Наразі на території білорусі та в Брянській, Курській і Білгородській областях росії немає ознак формування ударних угруповань. Проте в Генштабі не відкидають можливі провокації на кордоні.

Довідка

Хоч білорусь офіційно не відправляла своїх військових на війну проти України, вона надала свою територію для російських окупантів, які здійснюють обстріли України; приймала на лікування військових рф; і навіть оголосила про створення так званого Регіонального угруповання сил разом із російськими військами.

У Генштабі ЗСУ повідомили, у жовтні до білорусі відправили приблизно 1500 залізничних платформ з озброєнням і технікою.

Водночас у білорусі зростає напруженість між білоруськими військовими та «частково мобілізованими» росіянами, які нещодавно прибули до країни. Білоруси скаржаться на зневажливі вислови та поведінку росіян.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: