fbpx
Сьогодні
16:08 30 Лис 2022

У білорусі не видно ознак створення потужного ударного угруповання, - ГУР

На території білорусі воєнна розвідка Міноборони наразі не фіксує створення потужного наступального угруповання, подібного до того, яке було розгорнуто в січні-лютому 2022 року.

Про це повідомив представник Головного управління розвідки МОУ Вадим Скібіцький в ефірі національного телемарафону, цитує "Армія Inform".

Вадим Скібіцький розповів: "У білорусі очікуємо активізацію бойової підготовки, тому що з 1 грудня у збройних силах цієї країни розпочинається новий навчальний рік. Війська будуть виходити на полігони, відпрацьовуватимуть різні питання бойового злагодження, перевірки родів і військ.

Тож очікуємо на білоруській території активних заходів, насамперед з оперативної та бойової підготовки. Ми готові до цього. Але хочу зазначити, що на сьогодні ознак створення потужного ударного угруповання на території білорусі не видно".

Водночас, за словами Скібіцького, близько 9 тисяч військовослужбовців 1-ї танкової армії провели заходи з бойової підготовки, злагодження підрозділів.

Воєнна розвідка не виключає двох варіантів застосування цієї дивізії: або з території білорусі, або ротаційне повернення на територію України, можливо, на Харківський напрямок.

У ГУР наголошують, що на перспективу зберігається загроза застосування угруповання союзної держави білорусь-росія. Проте для цього недостатньо озброєння.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: