fbpx
Сьогодні
09:07 24 Лис 2022

На Дніпропетровщині майже 3 тисячі шахтарів, що застрягли під землею, підняли на поверхню

На Дніпропетровщині через ракетний російський удар 23 листопада було знеструмлення підприємств, що видобувають вугілля; за ніч на поверхню підняли майже 3 тисячі працівників, які залишилися у шахтах.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram голови Дніпропетровської ОВА Валентина Резніченка та Telegram очільника Дніпропетровської обласної ради Миколи Лукашука.

"Це була напружена ніч. Усі служби працювали і продовжують працювати.

Завершилися рятувальні операції у Кривому Розі та Павлоградському районі. Рятувальники підняли на поверхню майже 3000 працівників, які залишилися у шахтах через знеструмлення підприємств", зазначив Резніченко.

Водночас голова ОВА підкреслив, що ситуація в енергетиці складна, тому всюди триватимуть відключення, щоб максимально зменшити навантаження на мережу.

Резніченко також повідомив, що уночі загарбники п'ять разів ударили з важкої артилерії по Марганецькій громаді, випустивши понад 30 снарядів. Люди не постраждали.

"Рятувальники обстежують територію і з'ясовують деталі обстрілів.

В інших районах області ніч минула без обстрілів. Радіаційний фон – в межах норми", наголосив очільник ОВА.

Своєю чергою Лукашук уточнив, що підняли на поверхню 653 шахтарі, які опинилися під землею під час знеструмлення шахт у Кривому Розі 23 листопада.

Окрім того, зі слів очільника облради, також вдалося підняти понад 2000 працівників шахт у Павлоградському районі.

Голова ОВА додав, що енергетики продовжують відновлювати живлення. На ранок 24 листопада до 50% споживачів області з електрикою.

Довідка

Нагадаємо, по всій території України вдень, 23 листопада, прозвучала повітряна тривога.

Наразі офіційно відомо про атаку 9 українських регіонів.

Як писала Рубрика, за даними Повітряних сил, ворог випустив близько 70 крилатих ракет Х-101/Х-555, "Калібр", ППО України збила 51 ракету. Також було знищено п'ять дронів-камікадзе.

Обстріл призвів до тимчасового знеструмлення всіх атомних станцій, більшості теплових та гідроелектростанцій. Також уражені об'єкти електропередачі.

Велика частина території України залишилася без світла і води.

За даними МВС, від ракетних ударів росії у середу загинули 10 українців.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: