fbpx
Сьогодні
09:42 23 Лис 2022

Генштаб: в окупованому Криму продовжують готувати операторів іранських та російських безпілотників

У тимчасово окупованому місті Севастополь, що на півострові Крим, російські загарбники готують операторів безпілотних літальних апаратів російського та іранського виробництва

Про це пише Рубрика, посилаючись на Генштаб ЗСУ

"У місті Севастополь, на базі одного з навчальних закладів, триває підготовка операторів безпілотних літальних апаратів як російського, так і іранського виробництва.

Термін підготовки зазначених фахівців складає до трьох тижнів.

На даний час готується близько 30 військовослужбовців", зазначили у повідомленні.

Довідка

Від початку повномасштабної війни Іран публічно декларував позицію нейтралітету.

Проте, країна постачає російській армії свої бойові дрони-камікадзе, які загарбники останнім часом дуже активно використовують в Україні.

Росіяни замаскували іранське обладнання під російською назвою "Герань-2". Іранські дрони росіяни використовували, зокрема, для атаки на Київ 17 жовтня.

В МЗС України заявили, що надання Іраном зброї росії для ведення повномасштабної війни робить його співучасником агресії та воєнних злочинів на території України.

Але Іран відкидає звинувачення.

Глава МЗС України Дмитро Кулеба вніс на розгляд президента пропозицію про розірвання дипвідносини з Іраном через використання росією іранських дронів проти України.

Нагадаємо, пізніше глава МЗС Ірану публічно визнав, що Тегеран передавав бойові дрони рф, але це відбулося нібито за кілька місяців до її повномасштабного вторгнення в Україну.

В українському МЗС заявили, що Україна продовжуватиме вживати всіх заходів, щоб унеможливити використання росією іранської зброї для знищення українського народу і хоче попередили Іран щодо наслідків співучасті в агресії росії.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: