fbpx
Сьогодні
13:10 19 Лис 2022

У Литві зібрали кошти на ще один морський дрон для ЗСУ та дали йому ім'я: навіщо це рішення

На ще один морський дрон для українських Збройних сил вдалося зібрати кошти литовському народу, вони навіть, вже обрали йому ім'я.

Про це пише Рубрика, посилаючись на Твіттер литовського журналіста Андрюса Тапінаса.

У чому проблема?

Під час бойових дій велику роль для проведення операцій відіграють безпілотники. Ними можна атакувати ворожі цілі, але їх катастрофічно не вистачає нашим захисникам. Особливо це стосується морських дронів.

Яке рішення?

Президент Володимир Зеленський оголосив про формування спеціального морського флоту, гроші на який збирають за допомогою платформи UNITED24.

Наразі на цей флот зі 100 морських дронів українського виробництва, задонатили вже 250 мільйонів гривень. Цього вистачить, аби придбати вже 25 таких безпілотників.

Вони допоможуть українським військовим захистити морську акваторію. Перший дрон отримав символічну назву – "Херсон".

Раніше Рубрика писала, що у межах фандрейзингової платформи UNITED24 жителі Литви закупили для України морського дрона та обрали йому назву "PEACE Дец".

Як це працює?

"Литовці в ударі. Після надання Україні морського безпілотника "PEACE Дец" ми зібрали ще 250 тисяч доларів на другий під назвою "Yes to peace" або "PEACE Да", – пише журналіст.

За словами Тапінаса, литовці також вже назбирали 40 тисяч євро на третій дрон, який отримає назву "PEACE Дюк" ("Duke of Peace").

Подібні безпілотники вже показали себе в бухті Севастополя, уразивши там російські кораблі. Це була перша морська атака в історії, здійснена лише безпілотними засобами.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: