fbpx
Сьогодні
08:20 22 Лис 2022

Генштаб: На Донбасі Збройні сили успішно відбили всі атаки російських військ

Фото: Генштаб ЗСУ

За минулу добу українські Сили оборони з неба і землі вдарили по об'єктах і районах зосередження ворога та успішно відбили ворожі атаки в Донецькій та Луганській областях

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук Генштабу ЗСУ.

Успіхи українських військових

За минулу добу підрозділи Сил оборони України відбили атаки окупантів у районах населених пунктів:

  • Стельмахівка, Білогорівка на Луганщині,
  • Спірне, Яковлівка, Соледар, Бахмут, Кам'янка, Опитне, Веселе, Первомайське, Красногорівка, Мар'їнка і Новомихайлівка Донецької області.

Українська авіація протягом минулої доби завдала удару по району зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника.

Підрозділи ракетних військ і артилерії Сил оборони України за минулу добу уразили:

  • пункт управління,
  • склад паливно-мастильних матеріалів,
  • район зосередження особового складу,
  • озброєння і військової техніки,
  • станцію радіоелектронної боротьби російських окупантів.

Атаки російської армії

За минулу добу противник завдав 9 авіаційних, 7 ракетних ударів та здійснив понад 50 обстрілів з реактивних систем залпового вогню.

Постраждали об'єкти цивільної інфраструктури в населених пунктах Комишуваха та Новотроїцьке Запорізької області.

Ситуація на напрямках фронту

На Волинському, Поліському, Сіверському та Слобожанському напрямках обстановка без суттєвих змін, ознак формування наступальних угруповань противника наразі не виявлено.

  • На Сіверському напрямку, у прикордонних районах Брянської та Курської областей, противник продовжує виконувати завдання з прикриття російсько-українського кордону.

Здійснив обстріли позицій підрозділів ЗСУ в районі населеного пункту Рожковичі Сумської області.

  • На Куп'янському та Лиманському напрямках ворог веде оборону, здійснює обстріли з танків, мінометів і ствольної артилерії. Зокрема, в районах населених пунктів Орлянське та Лозова Харківської області; Новоселівське, Стельмахівка, Площанка, Макіївка на Луганщині та Терни Донецької області.
  • На Бахмутському та Авдіївському напрямках противник зосереджує свої зусилля на веденні наступальних дій.

Здійснив обстріли з танків та артилерії різних типів обʼєктів в районах сімнадцяти населених пунктів. Серед них – Андріївка, Соледар, Бахмут, Бахмутське, Майорськ, Опитне, Яковлівка, Веселе та Водяне.

  • На Новопавлівському та Запорізькому напрямках ворог обороняється на захоплених рубежах. Здійснив обстріли позицій Сил оборони з танків, мінометів, ствольної та реактивної артилерії.

Від артилерійського вогню противника постраждали райони двадцять одного населеного пункту, у тому числі Богоявленка, Времівка, Вугледар, Золота Нива Донецької області, а також Гуляйполе, Залізничне, Малинівка, Мирне Запорізької області.

  • На Криворізькому та Херсонському напрямках противник удосконалює фортифікаційне обладнання та логістичне забезпечення передових підрозділів, що ведуть оборону. Не припиняє артилерійських обстрілів позицій наших військ і населених пунктів на правому березі річки Дніпро.

Російські окупанти ведуть вогонь зі ствольної та реактивної артилерії по районах населених пунктів Антонівка, Зеленівка, Комишани та Музиківка Херсонської області.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: