fbpx
Сьогодні
16:10 21 Лис 2022

У Херсоні кількість населення тримається на рівні 80 тисяч чоловік, - Хлань

Депутат Херсонської облради Сергій Хлань радить жителям обласного центру евакуюватися: наразі є містяни, які виїжджають, є ті, які повертаються, і ті, хто, переживши окупацію, категорично відмовляються від добровільної евакуації.

Про це Сергій Хлань сказав на брифінгу в Медіацентрі Україна — Укрінформ.

"Порада для людей: за можливості виїхати з Херсона, евакуюватися. І з огляду безпекових питань, і з огляду побутових питань. Але є значна частина херсонців, і їх набагато більше, які категорично відмовляються виїжджати зі своїх домівок… Вони кажуть: ми тут пережили окупантів, тому зараз ми переживемо всі труднощі. З огляду на те, що більша кількість людей не має бажання виїжджати з міста Херсон, ми маємо зробити абсолютно все для того, щоб забезпечити побут цих людей", – сказав Хлань.

За його словами, наразі в Херсоні кількість населення тримається на рівні 80 тисяч чоловік – є ті, хто вирішив зараз виїхати з огляду на надто складні побутові умови, але й ті, які повертаються у місто.

Також Хлань розповів, що з кожним днем місто повертається до життя, наскільки це можливо. Але досі ще немає електропостачання, відповідно водопостачання та теплопостачання. За допомогою міжнародних благодійних організацій, регіонів України у Херсон надходить гуманітарна допомога, в тому числі генератори для того, щоб локально можна було забезпечити електропостачання, автомобілі швидкої допомоги, спецтехніка, триває відновлення мобільного зв'язку. Анонсовані автобусні рейси в Одесу.

Місто потрохи оговтується від того, що окупант фактично знищив усю критичну інфраструктуру, грабував все, що належить громаді, підкреслив Хлань.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: