fbpx
Сьогодні
12:45 20 Лис 2022

У NASA припустили, що вже цього десятиліття люди зможуть жити на Місяці

Фото: twitter.com/NASA кадр з відео

У космічній агенції NASA вважають, що до кінця цього десятиліття люди вже зможуть залишатися жити на Місяці достатньо тривалий час. Мають на увазі передусім науковців, які досліджуватимуть супутник Землі.

Такий прогноз озвучив представник NASA Говард Ху в коментарі BBC News

Він очолює програму місячного космічного корабля "Оріон" (Orion).

Представник NASA зазначив, що запуск ракети Space Launch System 16 листопада, на вершині якої розташований "Оріон", був історичним днем для польотів людини в космос.

Водночас він додав, що для того, щоб науковці змогли проводити дослідження на Місяці знадобляться житлові приміщення.

NASA, політ на Місяць

Фото: Paopano/Depositphotos

Як писала Рубрика, NASA цього разу запустили корабель без людей.

Замість них всередині манекени та роботи, які будуть реєструвати вплив польоту на тіло людини. Вони мають зібрати дані, необхідні для запуску живого екіпажу.

На цей момент "Оріон" знаходиться на відстані близько 134 тисячі кілометрів від Місяця.

"Це перший крок, який ми робимо до довгострокового дослідження глибокого космосу не лише для Сполучених Штатів, але й для всього світу.

Ми працюємо над сталою програмою. І це транспортний засіб, який перевезе людей та знову висадить нас на Місяць", – підкреслив представник NASA.

NASA, Говард Ху

Говард Ху. Фото: NASA

Коментуючи місію, Ху повідомив, що усі системи працюють. А команда "Артеміди" готується до наступного запуску двигунів "Оріона", щоб вивести космічний корабель на далеку орбіту Місяця.

Він зізнався, що спостереження за місією із Землі "справді викликає хвилювання та відчуття "Вау, ми повертаємося на Місяць".

Як тільки безпеку компонентів і систем "Артеміди" буде перевірено та доведено, тоє можливість того, що "люди будуть жити на Місяці в цьому десятилітті", заявив Ху.

Астронавти можуть знову висадитися на Місяць вперше за 50 років.

Також він пояснив, що одна із ключових причин повернення на Місяць полягає в том, аби з'ясувати, чи є вода на південному полюсі супутника. Вона може бути перетворена в паливо для кораблів, які могли б летіти глибше у космос – наприклад, на Марс.

"Ми відправлятимемо людей на поверхню, і вони житимуть на цій поверхні та займатимуться наукою. Для нас справді буде дуже важливо навчитися трохи виходити за межі орбіти нашої Землі. А потім зробити великий крок, коли ми підемо на Марс.

Місії "Артеміда" дає нам мати стійку платформу та транспортну систему, яка дозволяє нам навчитися працювати в цьому глибокому космічному середовищі", підсумував Говард Ху.

Нагадаємо, після орбіти Місяця космічний корабель розпочне зворотну подорож, яка звершиться приблизно за 25,5 днів.

Очікується, що 11 грудня капсула впаде у Тихий океан біля узбережжя Сан-Дієго. На неї чекатимуть спеціальні команди, аби доставити в безпечне місце.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: