fbpx
Сьогодні
Відео 11:37 16 Лис 2022

У NASA успішно запустили ракету з непілотованим модулем до Місяця

Фото: Getty Images

16 листопада американське космічне агентство NASA з третьої спроби успішно запустило історичну місію Artemis 1 до Місяця, яка має згодом відправити людину на супутник Землі.

Про це пише Рубрика, посилаючись на NASA.

Як повідомляють, запуск відбувся з космічного центру Кеннеді на мисі Канаверал. Ракета Space Launch System (SLS) та корабель Orion стартували о 8:47 за київським часом.

Історична місія

"Місія "Артеміда-1" стане першим пробним польотом нової ракети-носія Space Launch System (SLS) та космічного модуля Orion. Ракета-носій запустить непілотований модуль у приблизно 42-денну подорож, під час якої він облетить Місяць перед поверненням на Землю", стверджує Space.com

Місія Artemis 1 є першою за останні 50 років місячною місією. Це підготовний етап перед спробою пілотованого польоту на Місяць. Політ з екіпажем в рамках місії Artemis 2 запланований на 2024 рік, а вже у 2025 США хочуть здійснити висадку на Місяць.

Сьогоднішній політ є безпілотним, в капсулі знаходяться манекени з датчиками. Місія має облетіти Місяць упродовж 25 днів та повернутися на Землю з посадкою на поверхню океану.

Зазначимо, що сьогоднішній запуск Artemis 1 став вже третьою спробою NASA. Перший запуск був запланований на 29 серпня, проте його довелося відкласти через технічні проблеми з двигуном.

Вдруге місію відклали вже 2 вересня, оскільки фахівці зафіксували витік водню, який стався під час заправки. Спеціалістам комічного агентства не вдалося його локалізувати.

Ракета Space Launch System – сучасний аналог Saturn V, яка доставляла астронавтів NASA на місяць у 1960 – 1970-х роках. Це – найбільша й найпотужніша ракета за всю історію космонавтики.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: