fbpx
Сьогодні
Фото 14:29 30 Січ 2022

Toyota планує розробити місяцехід з роботизованими руками, що наблизить до мрії про життя людей на Місяці

Фото: AP

Автовиробник Toyota разом із японським космічним агентством працює над створенням місяцехода, який має допомогти людям колонізувати Місяць до 2040 року, а потім перейти на Марс

Про це повідомляє Associated Press., посилаючись на представників компанії.

Апарат, який розробляється Японським агентством аерокосмічних досліджень, називається Lunar Cruiser, віддаючи шану спортивному позашляховику Toyota Land Cruiser.

Його запуск запланований на кінець 2020-х років.

Місячний крузер Японія

Фото: AP

Основна ідея полягає в тому, що люди будуть їсти, працювати, спати і спілкуватися з іншими безпечно, знаходячись в автомобілях.

"Ми розглядаємо простір як територію для нашої трансформації. Вирушаючи в космос, ми, можливо, зможемо розробити телекомунікаційні та інші технології, які виявляться цінними для людського життя", сказав Сато The Associated Press.

Компанія Gitai Japan Inc., уклала контракт з Toyota і розробила роботизовану руку для Lunar Cruiser, призначену для виконання таких завдань, як огляд і технічне обслуговування. Її "захват" дозволятиме змінювати кінець руки. Вона буде оснащена різними інструментами, щоб могла черпати, піднімати та підмітати, тощо.

рука роботизована для крузера

Фото: AP

Захоплення японців місяцем зростає.

Інженер Toyota Сінічіро Нода сказав, що Місяць може забезпечити Землю цінними ресурсами для життя.

"Нашою місією є відправити наші автомобілі на Місяць", – сказав він. "Мова йде про те, щоб відвезти наші автомобілі туди, де ми ніколи не були".

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: