fbpx
Сьогодні
13:20 19 Лис 2022

Зернова угода: з українських портів за 2 дні вийшли 9 суден з українським збіжжям

Фото: Фейсбук/ Міністерство інфраструктури

За два дні з трьох українських портів вийшли 9 суден зі 162 тисяч тонн аграрної продукції для країн Африки, Азії та Європи у рамках "зернової ініціативи"

Про це пише Рубрика, посилаючись на Фейсбук пресслужби Міністерства інфраструктури.

"Зокрема, відправлено балкер BOZBURUN – M та GOKOVA M, на яких по 40 тис. пшениці для Ефіопії, Ємену та Афганістану.

Це вже восьме та дев'яте за рахунком судна, які зафрахтовані Всесвітньою продовольчою програмою ООН в рамках допомоги країнам Африки та Азії", повідомляють в міністерстві.

У цей момент у портах Великої Одеси під обробкою знаходяться 26 суден, на які завантажують 1 млн тонн української агропродукції.

Загалом з 1 серпня з портів Великої Одеси вийшли 475 суден, які експортували 11,2 млн тонн українського продовольства до країн Азії, Європи та Африки.

Нагадаємо, що США через агентство з міжнародного розвитку (USAID) виділить до 20 млн доларів на ініціативу Grain from Ukraine, яку оголосив президент Володимир Зеленський на саміті G20 на початку цього тижня.

Як писала Рубрика, Україна також придбала за державні кошти 50 тисяч тонн зерна для перших двох суден у межах гуманітарної програми Grain from Ukraine.

Как писала Рубрика, в Стамбуле договорились о продолжении работы "зернового коридора" для экспорта продовольствия из трех украинских морских портов еще на 120 дней.

Зазначимо, що у Стамбулі домовилися про продовження роботи "зернового коридору" для експорту продовольства з трьох українських морських портів ще на 120 днів.

Рубрика:
Економіка

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: