fbpx
Сьогодні
19:53 18 Лис 2022

Україна спільно вироблятиме та розроблятиме важке озброєння та військову техніку щонайменше з шістьма країнами НАТО

English version here

Щонайменше з шістьма країнами-членами НАТО  державний концерн "Укроборонпром"  спільно вироблятиме та розроблятиме важке озброєння та військову техніку.

Про це йдеться у повідомленні на сайті державного концерну, пише "ЄП".

У повідомленніі йдеться: "Україна інтегрується в оборонно-промисловий комплекс НАТО. Укроборонпром спільно вироблятиме та розроблятиме важке озброєння та військову техніку мінімум з 6-ма країнами-членами Альянсу".

Зокрема, йдеться про такі країни, як Польща, Чехія, Франція, Данія та ще кілька, укладені угоди з якими не передбачають розголошення будь-яких даних.

В "Укроборонпромі" заявляють: "Так, ми створюємо спільні оборонні підприємства, будуємо лінії виробництва боєприпасів замкнутого циклу, спільно виробляємо броньовану техніку й реактивні системи залпового вогню та спільно розробляємо нові високотехнологічні зразки озброєння. Для цього використовуємо як наявні потужності, так і новостворені у безпечних місцях".

"Для прискореного розвитку наявних міжнародних оборонних проєктів та появи нових Укроборонпром та Міністерство закордонних справ домовилися про подальшу координацію дій. Це має допомогти залучити більше іноземних партнерів до зміцнення оборонно-промислового комплексу України", – додали в Укроборонпромі.

Однією з останніх укладених угод була угода з Чехією. Державний концерн "Укроборонпром" і Міжурядова агенція оборонної співпраці при Міністерстві оборони Чеської Республіки домовились про створення спільного оборонного кластера. Це відбулося згідно з досягнутими домовленостями між президентом України Володимиром Зеленським та чеським прем'єр-міністром Петром Фіалою.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: