fbpx
Сьогодні
21:15 16 Лис 2022

Протест проти окупантів у Криму має жіноче обличчя, – Ташева

Протестний рух проти російських загарбників у тимчасово окупованому Криму має жіноче обличчя.

Таку думку в ході панельної дискусії IV щорічної онлайн-конференції "Жіноче лідерство в умовах війни", організованої Professional Government Association of Ukraine висловила Постійна Представниця Президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева.

"Для мене з самого початку війни в пріоритеті завжди були люди. У Представництві ми також першочергово опікуємося запитами наших громадян із тимчасово окупованого Криму та тих, хто вимушено виїхали з півострова, консультуємо та допомагаємо повернутися на підконтрольну територію України, робимо для них інформаційні довідки, рекомендації та багато всього іншого. (…) І таких імен, включно з адвокатесами наших політв'язнів, я можу назвати багато. Протест окупації в Криму має жіноче обличчя", – сказала Ташева.

Постійна Представниця згадала жінок, які чинять спротив окупантам у Криму — Ірину Данилович, Галину Довгополу, Валерію Гольденберг та інших.

Дискусійна панель була присвячена жінкам, які наближають перемогу України. Учасниці розповіли свої особисті історії: як вони стали лідерками, як на це вплинула розпочата росією війна проти України, а також як саме лідерки та їхні команди працюють задля перемоги.

На питання про те, в яких сферах жіноче лідерство варто посилити, Ташева зауважила, що у кожній сфері є свої професіоналки та професіонали, тож мова більше не про збільшення кількості лідерок у певних сферах, а про видимість, бо часто жінок просто не бачать за маскулятивами та абревіатурами: "На всіх офіційних документах я досі Постійний Представник, а не Постійна Представниця, мене нечасто представляють саме так. Хоча, наприклад у Представництві працюють 23 жінки, і 9 із них займають керівні посади. Тисячі жінок входять до складу парламентів, наприклад на парламентському саміті Кримської платформи 21 іноземну делегацію очолювали жінки".

Ташева звернулася до жінок, які теж хочуть стати лідерками або вважають, що роблять недостатньо, і закликала їх турбуватися про себе, не забувати відпочивати, оскільки ця війна не спринт, а марафон. Тож роботи задля перемоги та після неї буде дуже багато.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: