fbpx
Сьогодні
09:34 16 Лис 2022

Під час масованої ракетної атаки рф у Києві перебував Директор ЦРУ, – ЗМІ

English version here

Фото: REUTERS

15 листопада, під час ворожої масованої ракетної атаки рф проти України, яка була найбільшою з початку повномасштабної війни, до Києва прибув Директор ЦРУ Білл Бернс

Про це пише CNN, The Washington Post.

Під час масованої атаки Бернс перебував у безпеці в посольстві США.

Як зазначають, Директору Центрального розвідувального управління США Вільям Бернс вдалося зустрітися з президентом України Володимиром Зеленським.

Він підтвердив цим самим підтримку США в той же день, коли російські ракети атакували столицю та інші регіони.

У Києві Бернс "зміцнив зобов'язання США надавати підтримку Україні в її боротьбі з російською агресією", повідомив чиновник.

Бернс також зустрівся зі своїми українськими колегами з розвідки і обговорив попередження США, яке він зробив у понеділок голові Служби зовнішньої розвідки Росії "не використовувати ядерну зброю" у війні проти України.

Зазначимо, що Бернс 14 листопада зустрічався в Анкарі з директором Служби зовнішньої розвідки рф Сергієм Наришкіним.

Це був перший відомий контакт на високому рівні між США і росією з моменту вторгнення рф в Україну.

Раніше The Wall Street Journal повідомило, що радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван проводив конфіденційні обговорення зі своїм російським колегою, секретарем Ради Безпеки Ніколаєм Патрушевим, і старшим помічником Кремля з питань зовнішньої політики Юрієм Ушаковим протягом останніх кількох місяців.

Високопосадовці повідомили газеті, що вони обговорювали шляхи захисту від ризику ядерної ескалації у війні в Україні, але не вели жодних переговорів щодо шляхів припинення конфлікту.

Довідка

Нагадаємо, що 15 листопада росія масовано атакувала країну ракетами.

Окрім Києва, ракетні удари завдано по Хмельницькій, Рівненській, Волинській, Львівській, а також Житомирській, Вінницькій, Дніпропетровській, Полтавській і Харківській областях.

Як повідомляла Рубрика, 15 листопада ворог атакував Київ ракетами, в одному з районів є влучання у житлові будинки.

Цього дня російсько-окупаційні війська випустили по Україні близько сотні ракет. Це більше, ніж було випущено загарбниками під час масованого ракетного удару 10 жовтня, тоді вони спрямували на Україну 84 ракети.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: