fbpx
Сьогодні
22:23 14 Лис 2022

МЗС закликає Сербію не видавати дозвіл на мовлення російського пропагандистського каналу Russia Today

Офіційний представник міністерства закордонних справ Олег Ніколенко звернувся до Сербії із закликом не видавати дозвіл на мовлення російського пропагандистського каналу Russia Today.

Як повідомляє Рубрика, свій коментар Ніколенко опублікував у Facebook.

Речник МЗС нагадав, що в етерах Russia Today "регулярно виправдовується агресія проти України та лунають заклики до геноциду українців".

Він наголосив: "RT не має нічого спільного зі свободою слова та журналістикою. Пропаганда та дезінформація, які поширює цей канал, не підуть на користь сербському суспільству. Закликаємо Белград не ухвалювати таке рішення".

Ніколенко зауважив, що надання дозволу на мовлення Russia Today не відповідатиме курсу Сербії на здобуття членства в ЄС, який раніше запровадив санкції проти цього російського пропагандистського ресурсу.

Підсумував він: "Сербський уряд також має розуміти, що в будь-який момент RT може почати розхитувати ситуацію в самій Сербії".

Раніше стало відомо, що в Сербії розпочинає мовлення філія російського пропагандистського каналу іномовлення Russia Today. Сербську філію RT очолить Єлена Мілінчич – донька Любинки Мілінчич, яка очолює місцеву редакцію російського пропагандистського агентства Sputnik Srbija.

Довідка

Нагадаємо, на початку березня за рішенням Ради ЄС, у Євросоюзі невідкладно заборонили роботу російських пропагандистських телеканалів RT/Russia Today і Sputnik.

Аналогічне рішення також ухвалили зокрема Канада і Чорногорія.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: