fbpx
Сьогодні
Фото 19:00 14 Лис 2022

Чернігів отримав обладнання для пошуку поривів на водопроводах від австрійської компанії

Австрійської компанії надала сучасне обладнання для пошуку поривів у водопровідних мережах  чернігівському водоканалу

Про це повідомили на фейсбук-сторінці КП "Чернігівводоканал".

Зазначається, що кілька місяців тому до водоканалу звернулися представники Посольства Австрії в Україні з пропозицією надати спеціалізоване обладнання для пошуку поривів на водопровідних мережах. Також фахівцям водоканалу запропонували пройти навчання у компанії MTA Messtechnik GmbH.

Один із учасників навчальної програми розповів, що на випробувальному полігоні було укладено трубопроводи різних діаметрів з усіх матеріалів, що випускаються серійно. Загальна протяжність навчальних мереж близько 2500 м. При цьому там змодельовано різні варіанти пошкоджень мереж: негерметичність, течі, розриви тощо. Це дає можливість імітувати широкий спектр різноманітних аварійних ситуацій.

Під час проходження курсу теоретичного навчання представники "Чернігівводоканалу" взяли участь у двох спеціальних тренінгах. Перша частина стосувалася правильного використання сучасних технологій експлуатації трубопроводів. Друга навчальна частина – це правильне використання технології виявлення витоків.

Обладнання для пошуку поривів на водопроводах

Працівник водоканалу розповів: "Отриманні знання ми будемо використовувати під час відновлення зруйнованих водопроводів у Чернігові".

Наразі обладнання, надане австрійською компанією, вже надійшло до Чернігова та практично використовується під час пошуку поривів на водопроводах.

Довідка про отримане обладнання

Акустичний течешукач води F.A.S.T. Aqua M100 призначений для пошуку місць витоку води в трубопроводах. У разі витоку вода створює звук, який уловлюється геофонами, посилюється і передається через навушники операторові. Пристрій має приймач дисплея. Течешукач підтримує підключення різних датчиків і мікрофонів, які можна вибрати як додаткові аксесуари або вибрати набір найбільш підходящий для виконання поставлених завдань.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: