fbpx
Сьогодні
19:05 12 Лис 2022

Німеччина надає Україні додатковий €1 млрд на кіберзахист та документування воєнних злочинів

фото: Ua.depositphotos.com

Уряд Німеччини виділяє зі свого бюджету на 2023 рік додатковий 1 мільярд євро на підтримку України. Гроші виділяються на збір доказів воєнних злочинів та захист від російських кібератак

Про це пише Reuters із посиланням на бюджет-2023 Німеччини.

У повідомленні йдеться: "Додаткове виділення коштів відбувається на тлі суперечок про те, чи повинна Німеччина активізувати надання військової допомоги Україні, яка заявляє, що їй потрібна наступальна бойова зброя, включаючи танки, щоб дати відсіч російській армії".

Зазначається, що виділення коштів є перемогою партії Зелених, що була найсильнішим прихильником військової підтримки України.

Видання додає, що Німеччина є третім найбільшим військовим донором України, хоча і значно поступається Сполученим Штатам, чиї поставки озброєнь мали вирішальне значення для успіхів українських збройних сил на полі бою, кульмінацією яких стало взяття у пʼятницю Херсона.

Німецький депутат Робін Вагенер, який очолює парламентську групу «Україна", сказав: "Бюджет України ясно показує, що наша підтримка виходить далеко за межі важливих та необхідних постачань зброї. Ми вкладаємо величезні кошти у мир у Європі та Україні".

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: