fbpx
Сьогодні
10:06 06 Лис 2022

У розвідці Британії вважають що кремль намагатиметься перекласти провину за невдачі у "так званій операції" на військових

Москва все-таки планує перекласти провину за свої невдачі на фронті, а також прорахунки у війні проти України на своїх генералів, дивлячись на те, що останнього часу відбуваються відставки у військовому керівництві росії

Про це пише Рубрика, посилаючись на огляд розвідки Міноборони Британії станом на 6 листопада.

У британській розвідці нагадують, що 3 листопада замість звільненого генерал-полковника Александра Лапіта командувачем Центрального військового округу, схоже, призначили генерал-майона Александра Лінькова.

У відомстві зазначають, що якщо це підтвердиться, то це буде черговим прикладом заміни російських командувачів через невдачі на фронті.

Розвідка нагадує, що перед тим Лапіна публічно критикували лідер Чечні Рамзан Кадиров та керівник ПВК Вагнера Євгеній Пригожин.

"Ці відставки свідчать про тенденцію звинувачувати вище командування російської армії у невдачах з досягненням цілей на полі бою. Частково це схоже на спробу зняти цю провину з вищого керівництва рф в очах внутрішньої аудиторії", – зазначає британська розвідка.

У попередньому огляді британські розвідники розповідали, що росії доводиться проводити навчання частини військових у Білорусі через нестачу інструкторів та обладнання.

"Досвідчені офіцери та інструктори були розгорнуті для участі у бойових діях в Україні, і деякі з них, ймовірно, загинули під час конфлікту.

Російські війська проводять навчання в Білорусі через нестачу інструкторського складу, боєприпасів та обладнання в росії. Розгортання сил з незначною підготовкою або взагалі без неї забезпечує незначний додатковий наступальний бойовий потенціал", – вважає британська розвідка.

Як писала Рубрика, британська розвідка також звернула увагу на російську практику використання загороджувальних загонів для розстрілу дезертирів.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: