fbpx
Сьогодні
18:47 06 Лис 2022

Пакет допомоги на €18 млрд уже цього тижня офіційно запропонує Єврокомісія Україні

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн попередила Президента Володимира Зеленського про те , що вже цього тижня буде винесена пропозиція щодо ухвалення фінансового пакета допомоги Україні на 18 мільярдів євро

Про це повідомляють у Єврокомісії.

Ще у жовтні стало відомо, що лідери країн Європейського Союзу дали «зелене світло» плану фінансової підтримки України у 1,5 мільярда євро щомісяця упродовж 2023 року. Тобто загальна сума фінансової допомоги на наступний рік від ЄС становить 18 мільярдів євро.

Після офіційного оголошення пропозиції Єврокомісії рішення має ухвалити Європарламент.

Цей пакет фінансової допомоги значною мірою закриватиме потреби України у фінансуванні на наступний рік. Згідно з ухваленим держбюджетом, Україна очікує у 2023-му видатки на рівні 72 млрд євро (2,58 трлн грн).

У телефонній розмові із Зеленським Урсула фон дер Ляєн повідомила, що пільгові довгострокові позики з покриттям процентних витрат також сприятимуть реформам України та її шляху до членства в ЄС. Президентка Єврокомісії додала, що ЄС продовжує надавати гуманітарну допомогу Україні, особливо взимку.

Лідери також обговорили плани щодо розширення пропускної спроможності на дорогах між Україною та країнами ЄС для експорту української продукції.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: