fbpx
Сьогодні
22:19 06 Лис 2022

Мобілізовані росіяни зневажливо ставляться до білоруських військових, - розвідка

білоруські військові скаржаться на зневажливі вислови та поведінку "частково мобілізованих" росіян, які нещодавно прибули до країни

Про це повідомило Головне управління розвідки Міноборони України.

За даними розвідників, у доповідних записках, які старші офіцери ЗС білорусі подають на основі скарг своїх рядових військовослужбовців, вказується про зневажливе ставлення росіян щодо білорусів, зокрема із використанням принижень на основі етнічних характеристик.

Кількість прецедентів швидко зростає, що призводить до неконтрольованої ескалації напруги. А військова поліція білорусі неспроможна стримувати протиправну поведінку росіян, заявляють у ГУР.

Водночас мобілізованим росіянам у білорусі живеться не солодко. За даними розвідки, мобілізовані, які мають підготувати матеріальну базу та місця розміщення окупаційних військ, вимушені жити в непристосованих умовах, переважно в польових наметах без належних санітарних умов.

Наразі серед цих військовослужбовців фіксують масштабний спалах різноманітних захворювань. Здебільшого це захворювання дихальних шляхів: бронхіт, ангіна, пневмонія, загострення астми. Також повідомляється про інфекції шлунково-кишкового тракту. Наразі масштаби захворювань такі, що білоруські медики не здатні впоратися з ними. Окупанти вимушені в терміновому порядку відряджати до білорусі військових та мобілізованих медиків з рф, заявляє ГУР.

Довідка:

На початку жовтня МЗС білорусі звинуватило Україну в планах завдати удару по території білорусі. В українському МЗС заявили, що така інформація неправдива. Пізніше в білорусі ввели режим «контртерористичної операції» через повідомлення про «провокації», які нібито готуються з боку сусідніх держав.

А 15 жовтня Міністерство оборони білорусі заявило про прибуття перших ешелонів військ рф для так званого Регіонального угруповання сил. Його створення пояснили «нарощуванням військового потенціалу НАТО» біля кордонів білорусі.

Досі білорусь не відправляла до України власних військ, але надала свою територію для російських, які здійснюють обстріли України. Міністр оборони України Олексій Резніков уважає, що ризик наступу з Білорусі є завжди. Однак, на думку міністра, у білоруських солдатів бракує мотивації для війни, а лукашенко боїться, що це «стане його фіналом».

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: