fbpx
Сьогодні
16:18 03 Лис 2022

Через бойові дії під загрозою перебувають найцінніші для збереження природи екосистеми, пов'язані з водою, − зоолог

Серед таких екосистем — Рамсарські угіддя. Це водно-болотні угіддя по всій території України, які знаходяться під захистом міжнародної Рамсарської конвенції

Остап Решитило, кандидат біологічних наук, зоолог, менеджер проєктів WWF-Україна розказав у коментарі для  "Рубрики", що найбільшого впливу від війни серед фауни мали б зазнати птахи й ссавці – саме ті тварини, для яких характерні далекі міграції, переміщення чи розселення, усталеним маршрутам яких, власне, і можуть завадити військові дії чи їхні наслідки. 

Одними із яскравих і знаних на сьогодні прикладів такого впливу, за словами Остапа Решетило, є масова загибель дельфінів у Чорному морі, а також неможливість використання Причорноморських оселищ птахів для їх повноцінного забезпечення поживою і відпочинком під час сезонних міграцій.

"Сьогодні під загрозою через бойові дії перебувають найцінніші для збереження природи екосистеми, пов'язані з водою – Рамсарські угіддя. Усі коси в Азовському морі перестали бути безпечними місцями зупинок під час міграцій та затишними осередками гніздування для десятків тисяч мартинів, куликів, качок та інших видів птахів", — наголошує експерт. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: