fbpx
Сьогодні
21:48 02 Лис 2022

російський Червоний Хрест вкрав майно в українського представництва, – Лубінець

російський Червоний Хрест вкрав майно в українського представництва, серед якого – 10 приміщень в окупованому Криму, автомобілі та оргтехніка

Про це Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець написав у Телеграмі.

"російський Червоний Хрест вкрав майно українського Товариства за мовчазної згоди Міжнародної федерації", – зазначив Лубінець.

За його словами, Українське товариство Червоного Хреста мало у власності на території окупованого Криму 10 приміщень загальною площею 641 квадратний метр, а також 6 автомобілів та оргтехніку для роботи персоналу.

"Все це майно було "окуповане" російським Червоним Хрестом", – заявив уповноважений.

Лубінець звернувся до Міжнародної федерації із листом, в якому просив пояснити "окупацію" росіянами майна Товариства Червоного Хреста в Україні та передачу його російському на відповідність їх принципів.

"Станом на сьогодні, відповіді я не отримав. Можу зробити висновок, що фінансові внески росії до Міжнародної федерації товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця цінніші за самі цінності організації", – заявив він.

"Чи вважати ці дії Міжнародної федерації товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця визнанням законності анексії Кримського півострова і чи знають про таку позицію донори та волонтери Міжнародного руху Червоного Хреста з усього світу?", – додав Лубінець.

Довідка

24 жовтня Уповноважений Верховної Ради з прав людини Дмитро Лубінець заявив, що звернеться до Міжнародної федерації товариств Червоного Хреста і Червоного Півмісяця та Міжнародного комітету Червоного Хреста з вимогою виключити російський Червоний Хрест.

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: