fbpx
Сьогодні
20:25 01 Лис 2022

Лубінець сподівається, що цього тижня можливі позитивні новини щодо обмінів

Поки українська влада не поверне абсолютно всіх наших співгромадян з російського полону — як цивільних заручників, так і військовополонених, робота щодо обмінів не буде виконаною до кінця.

Про це в ефірі телемарафону заявив Уповноважений Верховної Ради України з прав людини Дмитро Лубінець, передає "Укрінформ".

"Це (обміни – ред.) – тривалий процес, але наша задача – повернути абсолютно всіх. Поки ми всіх не повернемо – як цивільних, так і військовополонених – наша робота не буде виконаною до кінця. Тому, повірте, ми всі цим постійно займаємося – процесом перемовин", – сказав Лубінець.

За словами українського омбудсмена, цим процесом займаються усі, хто входить у Координаційний штаб з поводження із військовополоненими, усі, хто бере участь у перемовинах щодо повернення військовополонених та цивільних заручників в Україну, у тому числі й Президент України Володимир Зеленський, і голова Офісу Президента Андрій Єрмак.

Лубінець уточнив, що Україна неодноразово порушувала перед рф питання щодо того, аби відійти від практики точкових обмінів і перейти до обміну 2всіх на всіх".

"Поки рф від цього відмовляється. Чому – складно сказати. Напевно, таким чином вони залишають за собою право десь розтягувати цей процес, десь когось довго погоджувати… І не хочу забігати наперед, але дуже сподіваюся, що дай Боже, і на цьому тижні у нас будуть позитивні новини", – сказав він.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут. 

Рубрика:
Суспільство

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: