fbpx
Сьогодні
13:32 01 Лис 2022

Міністр оборони Швеції повідомив, що його країна планує надати більш сучасне озброєння для України

English version here

Швеція планує надати Україні нову військову допомогу у вигляді більш сучасної зброї як ілюстрацію своєї нової оборонної політики

Про заявив міністр оборони Швеції Пол Йонсон в інтерв'ю Dagens Nyheter.

"Парламент Швеції загалом, схвалив дедалі більше поставок зброї в Україну. Поки що це була переважно протитанкова та роботизована зброя.

У четвер уряд отримав секретний документ від органів оборони про те, яким важким озброєнням може розпоряджатися Швеція.

Моя перша двостороння зустріч була з міністром оборони України Олексієм Резніковим. Наприклад, Україна вимагає більш досконалих систем ППО", наголосивв Йонсон.

Шведський міністр оборони припустив, що Стокгольм може надати Україні систему ППО "RBS 70", яка більше не використовується в Збройних силах Швеції.

Йонсон додав, що оскільки росія посилює свою війну, важливо надати Україні вдосконалені системи озброєння, а також важку зброю.

Також очільним міністерства наголосив, що у списку, який надала Україна, також є шведська самохідна гармата на колесах Archer від Bofors.

Йонсон додав, що про список зброї, яку Швеція зможе передати Києву, а також можливості навчання та внески до різних фондів міністерство зможе повідомити після того, як ознайомиться з документами, наданими Збройними силами країни.

Нагадаємо, що 25 жовтня міністр оборони України Олексій Резніков обговорив з Полом Йонсоном нові шляхи для посилення обороноздатності України.

Також, Президент Володимир Зеленський першим із іноземних лідерів поговорив із новим прем'єром Швеції.

Поінформував нового прем'єр-міністра Швеції Ульфа Крістерссона про боротьбу українців з російськими загарбниками та подякував за підтримку.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут. 

Рубрика:
Події Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: