fbpx
Сьогодні
13:31 30 Жов 2022

Італія надала Україні важке озброєння, - ЗМІ

English version here

Фото: GETTY IMAGES

Уряд Італії передав Україні  реактивні системи залпового вогню та самохідні артилерійські установки

Про це пише La Repubblika.

За даними видання, Італія передала для ЗСУ дві реактивні системи залпового вогню (MLRS). Усього Італія має 18 таких установок. Як зазначається, ці системи використовують ті ж ракети дальністю 70 кілометрів, що і HIMARS. Але ця установка оновлена: їздить на гусеничній базі та має 12 ракет, а не 6.

Окрім того, Італія передала 6 самохідних артилерійських установок Panzerhaubitze 2000 (Італія має 68 таких установок) та 20-30 одиниць САУ M109L — це модернізований варіант американської самохідної гаубиці M109, що вироблявся за ліцензією в Італії.

Спершу САУ M109L пройдуть перевірку, а потім їх направлять безпосередньо на передову. Точна кількість озброєння, яке передадуть ЗСУ, залишається в таємниці.

За інформацією La Repubblika, з військових складів для українських військових також заберуть «десятки» гусеничних бронетранспортерів М113. Оскільки вони «старі, але ефективні» та необхідні для заміни танків, знищених за місяці повномасштабної війни.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: