fbpx
Сьогодні
17:08 31 Жов 2022

У Британії припускають, що росія може завдати удару по європейській енергетичній інфраструктурі

Колишній командувач Об'єднаними силами Сполученого Королівства генерал Річард Берронс вважає, що такі звинувачення ВМС Великої Британії у підриві газопроводів Nord Stream рф висуває, щоб мати привід для атаки на британську або ж європейську енергетичну інфраструктуру

Про це інформує Yahoo!News.

Беррос наголосив: «Ці звинувачення є нонсенсом. Британський флот непричетний до атаки на трубопроводи – звісно, ми цього не робили. Але коли росія робить заяви на кшталт цієї, це зазвичай відбувається не просто для звинувачень, а з метою «виправдати» свої майбутні дії. Це може бути, наприклад, кібервтручання в нашу енергетичну систему або ж підрив газопроводів, що йдуть з Норвегії. Тому ми повинні звертати увагу не на те, чи правдиві такі заяви, а на те, до чого вони можуть призвести».

Рубрика нагадує, що 29 жовтня міністерство оборони рф звинуватило ВМС Великої Британії у підриві газопроводів Nord Stream 1 і 2.

У Міноборони Сполученого Королівства назвали ці звинувачення «вигадкою». азом з тим у Європі вважають, що за вибухами на газогонах Nord Stream 26 вересня стоїть росія.

Зокрема, прем'єр-міністр Польщі Матеуш Моравецький заявив, що підрив трубопроводів є справою  спецслужб рф.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: