fbpx
Сьогодні
09:57 30 Жов 2022

У Південній Кореї святкування Гелловіну призвело до смертельної тисняви: кількість загиблих вже збільшилася до 151

Фото: Lee Jin-man

У столиці Південної Кореї Сеулі під час святкування Гелловіну утворилася тиснява, внаслідок якої загинули десятки людей: наразі відомо про майже 151 людину. Президент Південної Кореї Юн Сук Йоль оголосив жалобу

Про це пише The Korea Times.

Як повідомили у пожежнії службі, через тисняву на святкуваннях у столиці загинула щонайменше 151 людина, зокрема 19 іноземців. Ще 82 людини постраждали, 19 з них — у тяжкому стані.

Нагадаємо, що у ніч проти 30 жовтня натовп, переважно молодь, зібрався біля готелю Hamilton у популярному сеульському районі Ітевон, відомому як район нічного життя.

Південна Корея, тиснява під час свята

Фото: АР

За даними місцевих ЗМІ, це місце відвідали десятки тисяч людей. Це було перше за три роки святкування Гелловіну в Сеулі через епідемію COVID-19.

Інцидент стався у вузькому спуску біля готелю. За словами свідків, велика група людей ринула до спуску завширшки близько 4 метрів, і їх почали штовхати інші.

"Люди продовжували штовхатися в алею клубу для спуску, унаслідок чого інші люди кричали та падали, як доміно.

Я думав, що мене також розчавлять, оскільки люди продовжували штовхатися, не усвідомлюючи, що на початку тисняви ​​падають люди", — розповів один зі свідків.

На відео, яке поширили в соцмережах, видно, як рятувальники та звичайні люди проводять серцево-легеневу реанімацію постраждалим на вулицях.

У хаотичній тисняві загинули 97 жінок і 54 чоловіки. Більшість постраждалих — молоді люди близько 20 років. За даними рятувальників, з-поміж загиблих є вихідці з Ірану, Узбекистану, Китаю та Норвегії.

Окрім того, влада Сеулу отримала 355 повідомлень про зниклих безвісти внаслідок тисняви в Ітевоні.

Ця смертельна тиснява стала найбільшою трагедією в Південній Кореї з часів затоплення порома "Севоль" 2014 року. Тоді загинули 304 людини, переважно учні старших класів.

Президент Південної Кореї Юн Сук Йоль оголосив період національного трауру.

Він триватиме до 5 листопада. Усі інші вечірки та заходи, заплановані на вихідні до Гелловіну, були скасовані. Для того, щоб запобігти будь-якій можливості подальших трагедій і з поваги до великої кількості загиблих.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: