fbpx
Сьогодні
16:26 26 Жов 2022

Президент Німеччини розповів про враження від візиту в Україну

English version here

Фото ЕРА

Федеральний президент ФРН Франк-Вальтер Штайнмаєр під час візиту до України був шокований воєнними руйнуваннями та розповідями мирного населення.

Про це Штайнмаєр заявив в інтерв'ю німецькому виданню Tagesschau.

"Все набагато жахливіше, ніж ми собі уявляємо в Німеччині", – заявив німецький президент.

Як відомо, під час візиту в Україну його також застала повітряна тривога, тож він був змушений переховуватися разом з іншими українцями у бомбосховищі.

Штайнмаєр заявив, що, "звичайно, усі, хто вміє думати і співчувати, хоче, щоб бойові дії припинилися".

Однак, як наголосив президент ФРН, справедливий мир "не може означати, що захоплення землі в кінцевому підсумку буде скріплено волею перемир'я".

"Це означає, що суверенітет, незалежність і територіальна цілісність України мають бути збережені. Зараз ми ще не в цій точці", – заявив він.

За словами Штайнмаєра, наразі не спостерігаються ознаки можливих мирних переговорів. Він також висловив сумнів, що москва зможе домовитися про мир з Україною і Заходом, з огляду на рішення москви вдертися в сусідню країну, повне ігнорування волі "братнього народу" та порушення міжнародного права.

Довідка

ПрезидентНімеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр 25 жовтня вперше з початку повномасштабного вторгнення рф в Україну відвідав Україну.

У ході візиту він побував на Чернігівщині і передав очільнику Корюківської громади контакти міста, яке може стати партнером.

Під час відвідання райцентру було оголошено повітряну тривогу, і за рекомендацією його охорони федеральний президент пішов в укриття, де провів більше як годину разом з корюківчанами.

Рубрика:
Політика Світ

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: