fbpx
Сьогодні
13:09 26 Жов 2022

Президент Ізраїлю під час візиту до США надав докази застосування іранських дронів в Україні

English version here

Фото: Віталій Носач, РБК-Україна

Президент Ізраїлю Іцхак Герцог під час візиту до Сполучених Штатів Америки показав докази застосування росією іранських дронів в Україні

Про це інформує Рубрика, посилаючись на виступ лідера Ізраїлю у Вашингтоні.

Герцог розповів, що незважаючи на заперечення іранського уряду є багато доказів, що Іран продає свої безпілотники росії для війни проти України.

Про це свідчать світлини корпусу та моторів збитих дронів. Фото були зроблені в Україні.

Президент Ізраїлю наголосив, що з фото видно. що це дрон "Шахед-136", який презентували на аукціоні в Ірані в грудні 2021 року.

"Подивіться на хвіст і крила дрону, і порівняйте його з тим, що було знайдено в Україні. Це точно той же продукт, але він прихований кириличними літерами (дрон підписаний як Герань-2, – ред.), але навіть шрифт такий самий", зазначив він.

Герцог зазначив, що наведені ним світлини є лише частиною великого обсягу інформації.

Президент додав, що відомості вони мають в тому числі з розвідувальних джерел, що є у розпорядженні ізраїльської влади. І він він готовий їх надати.

"Світ має відкрити цю правду і поставити Ірану ці питання. Чи може міжнародне співтовариство домовлятися з Іраном, коли вони прискорено просуваються до створення ядерної бомби та одночасно роблять інші жахливі речі", наголосив лідер Ірану.

Раніше повідомляли, що президент Ізраїлю Іцхак Герцог під час візиту до США 25 жовтня оприлюднить докази використання росіянами іранських безпілотників у війні на території України.

Шляхом візуального аналізу ізраїльське оборонне відомство встановило, що в Україні є фрагменти БПЛА, ідентичні до розроблених в Ірані.

Нагадаємо. що у місті Захедан, столиці іранського Белуджистану на південному сході країни, було вбито полковника Корпусу вартових Ісламської революції.

Поряд з ним сидів один із командирів організації "Басідж" Джавадом Кіха. Останній також убитий.

За деякими даними, ці ж люди, зокрема, відповідали за постачання іранських дронів-камікадзе росії.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: