fbpx
Сьогодні
09:00 26 Жов 2022

В Ірані ліквідували полковника КВІР, який міг бути відповідальним за постачання дронів до росії

У місті Захедан, столиці іранського Белуджистану на південному сході країни, було вбито полковника Корпусу вартових Ісламської революції

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на іранське інформаційне агентство Tasnim.

У виданні зазначили, що офіцер КВІР, полковник Молашахі був убитий у машині.

Поряд з ним сидів один із командирів організації "Басідж" Джавадом Кіха. Останній також убитий.

У Tasnim наголошують, що цей підрозділ мобільних "яничарів" режиму звинувачують у жорстокому придушенні антиурядових виступів в Ірані за останні півтора десятки років.

За деякими даними, ці ж люди, зокрема, відповідали за постачання іранських дронів-камікадзе росії.

Нагадаємо, що президент Ізраїлю Іцхак Герцог під час візиту до США 25 жовтня повинен оприлюднити докази щодо використання росіянами іранських безпілотників у війні на території України.

Через візуальний аналіз ізраїльське оборонне відомство встановило, що в Україні є фрагменти БПЛА, ідентичні розробленим в Ірані.

Президент Герцог представить уряду США зображення дронів Shahed-136, які вибухнули, підготовлених до запуску під час військових навчань в Ірані в грудні 2021 року.

На другому знімку такий самий безпілотник, збитий під час бойових дій в Україні.

Раніше повідомляли, що президент України Володимир Зеленський закликав Ізраїль визначитися, з ким він: з демократичним світом, або з тими, хто заплющує очі на російський терор.

Крім того, Зеленський дорікнув Ізраїлю в альянсі росії та Ірану. За його словами, цей їхній альянс не відбувся, якби свого часу політики в Ізраїлі ухвалили лише одне рішення, про яке Україна просила.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Рубрика:
Події

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: