fbpx
Сьогодні
Фото 12:54 23 Жов 2022

На відбудову України: ЦУМ спільно з Музеєм Гончара випустив благодійну колекцію одягу

Благодійна колекція з Музеєм Івана Гончара Фото: ЦУМ

Столичний ЦУМ разом із Музеєм Івана Гончара випустив благодійну колекцію одягу, свічок та сувенірів з національними мотивами

Команда універмагу відкрила вітрини, поп-апи та випустила нові пакети, натхнені колекцією Музею Івана Гончара та народною творчістю.

Київський ЦУМ продовжує тему української культурної спадщини і народного мистецтва та презентує разом із Музеєм першу благодійну колекцію сувенірної продукції, повідомили в ЦУМі.

100% прибутку буде спрямовано на збереження колекції Музею Івана Гончара та напрям "Відбудова України" фандрейзингової платформи UNITED24.

До колекції увійшли речі із зображеннями картин українських митців та іншими елементами культурної спадщини. Наприклад, свічки з травами, які використовувались у плетінні традиційних українських вінків.

ЦУМ з Музеєм Гончара випустив колекцію

Благодійна колекція з Музеєм Івана Гончара
Фото: ЦУМ

"У межах цьогорічного арт-сезону команда універмагу відкрила вітрини, поп-апи та випустила нові пакети, натхнені колекцією Музею Івана Гончара та народною творчістю.

Київський ЦУМ продовжує тему української культурної спадщини і народного мистецтва та презентує разом із Музеєм першу благодійну колекцію сувенірної продукції", – кажуть у ЦУМі.

У першому дропі представлені футболки, екошопери, чашки у білих і чорних кольорах з картинами "Портрет дівчини у вінку" (1920-30 рр.) та "Козак Мамай" (1801-1900 рр.).

Також у дропі – листівки з репродукціями українських митців – "Родина Павла Петренка" (1941 р.), "Несе Галя воду…" (1984 р.) та "Голуби на пеньку" (сер. 20 ст.).

ЦУМ з Музеєм Гончара випустив колекцію

Благодійна колекція з Музеєм Івана Гончара
Фото: ЦУМ

У колекції є свічки з ароматами диких трав, кедру, квітів безсмертника, дикої ружі і півонії, що традиційно входили до складу українського вінка.

У наявності й інші "традиційні" аромати – лісових трав, землі, деревію, барвінку, мальви та любистку.

ЦУМ з Музеєм Гончара випустив колекцію

Благодійна колекція з Музеєм Івана Гончара
Фото: ЦУМ

"Українське народне мистецтво дає нам важливий зв'язок з історією і, поруч з тим, надихає сьогодні, зміцнює духовні сили для боротьби.

Ми впевнені, що ця колекція сувенірної продукції стане прикладом доброї співпраці бізнесу та культурного сектору, додасть віри в те, що об'єднані ми обов'язково переможемо", – каже завідувачка відділу нематеріальної спадщини Музею Гончара Мирослава Вертюк.

ЦУМ з Музеєм Гончара випустив колекцію

Благодійна колекція з Музеєм Івана Гончара
Фото: ЦУМ

"За 5 місяців роботи UNITED24 об'єднала донорів зі 110 країн і найрізноманітніші індустрії: від спорту до кінематографу, від моди до айті.

Ми завжди раді співпраці з українським бізнесом, а з ЦУМом — особливо. Адже колекція з Музеєм Гончара виконує надважливу місію — популяризує автентичну українську культуру.

Ми будемо раді презентувати її на міжнародних заходах UNITED24, закохуючи в Україну людей з усього світу",– коментує Ярослава Гресь, координаторка UNITED24.

Перша лімітована колекція сувенірної продукції ЦУМ Київ представлена на поверхах універмагу та в онлайн-магазині tsum.ua.

Нагадаємо, до Дня захисника та захисниці в Україні створили тематичні календарі з 12 військовими, підписані Залужним, щоб розіграти їх в лотерею для допомоги ЗСУ.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: