fbpx
Сьогодні
19:27 23 Жов 2022

Гайдай розповів, які країни готові допомогти Луганщині з відновленням

Луганська ОВА веде активні переговори з міжнародними організаціями та країнами світу, які можуть допомогти у відбудуванні регіону.

"Східний Варіант" поспілкувався з головою Луганської ОВА Сергієм Гайдаєм, щоб дізнатись, які перші дії будуть після визволення територій області.

За словами Сергія Гайдая, три країни закріплені за Луганщиною – це Чехія, Фінляндія та Швеція. Але тільки цими країнами допомога не обмежена. Натомість Франція може надати кредит на відновлення водопостачання, США або Велика Британія, можливо, можуть відновити мости або електроенергію, газопостачання.

Такі країни, як Хорватія, які не мають великих коштів для допомоги або кредитування, але самі пережили війну, пропонують надавати спеціалістів з розмінування.

"Я спілкувався з послом Канади в Україні, з пані Ларисою Ґаладза, вони нам надавали мобільні ЦНАПи. Я запропонував надати нам ще таких ЦНАПів, бо вони нам уже потрібні. З італійським Послом ми спілкувались з приводу того, щоб вони дали нам броньовані буси, і нам краще, щоб представники адміністрації або ремонтних бригад їздили у захищеному транспорті. І так з Послом кожної країни спілкувались – хтось надасть нам теплі речі, хтось медичне обладнання, хтось автомобілі, хтось допомагати відбудовувати. Тобто усі аспекти відбудови Луганщини", – резюмує Сергій Гайдай.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: