fbpx
Сьогодні
21:03 22 Жов 2022

Протестувальники в Німеччині вимагають солідарності в питанні енергетичної допомоги

У шести німецьких містах десятки тисяч протестувальників зібралися в суботу, щоб вимагати більш справедливого розподілу державних коштів на боротьбу зі зростанням цін на енергоносії і вартості життя і швидшого переходу від викопного палива

Про це повідомляє Рубрика, посилаючись на Reuters.

Протестувальники пройшли маршем у Берліні, Дюссельдорфі, Ганновері, Штутгарті, Дрездені та Франкфурті-на-Майні. Вони тримали плакати з гаслами про зниження інфляції, про відмови від ядерної енергетики та збільшення субсидій на ціни на енергоносії для бідних.

За даними Грінпіс, одного з організаторів, в акціях взяли участь близько 24 000 осіб. Поліція заявила, що в Берліні зібралося близько 1,800 протестувальників.

Як сказала Андреа Кочіш, заступник голови профспілки ver.di, однієї з профспілок-організаторів протестів:

"Ми хочемо показати, що нам терміново потрібна фінансова допомога громадянам, яка є соціально збалансованою. Уряд робить багато, але розподіляє кошти як з лійки. Люди з низьким рівнем доходу потребують більшої підтримки, ніж заможні".

"Я вважаю, що було б краще, якби ми розподіляли кошти більш справедливо. Є мільйонери, які кажуть, що хочуть платити більше податків. Я не бачу, щоб щось відбувалося в цьому напрямку", – сказав Ульріх Франц, учасник акції протесту в Берліні.

У п'ятницю Парламент Німеччини схвалив урядовий пакет порятунку в розмірі 200 мільярдів євро, який спрямований на захист компаній і домогосподарств від впливу стрімкого зростання цін на енергоносії.

Він включає одноразову виплату для покриття одного щомісячного рахунку за газ для домогосподарств, малого та середнього бізнесу, а також механізм обмеження цін з березня.

Пакет також фінансуватиме обмеження цін на електроенергію для домогосподарств та промисловості заднім числом з березня для спотових цін та з грудня для майбутніх цін, з додатковим фінансуванням за рахунок прибутку електроенергетичних компаній.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: