fbpx
Сьогодні
13:12 21 Жов 2022

В Україні запустили платформу, щоб допомогти закладам культури: як працює це рішення

English version here

Ініціатори кажуть, що платформа зорієнтована здебільшого на отримання допомоги від іноземців, однак допомагати можуть абсолютно всі.

Про це інформує Рубрика з посиланням на платформу Save the Spot.

У чому проблема?

Україна багато на старовинну архітектуру, у нас чимало галерей сучасного мистецтва. Наші митці розвивають свої таланти та тішать суспільство. Проте від 24 лютого росія руйнує і всю нашу культуру. Багато музеїв, зоопарків, галерей, концертних майданчиків та інших культурних закладів були знищені бомбардуваннями. Ті, хто пережив руйнування, у кращому випадку закриваються на невизначений термін.

Яке рішення? 

Мінкульт спільно з Держмистецтв запустило благодійний проєкт Save the Spot, щоб допомогти постраждалим від війни українським закладам культури.

Save the Spot – це онлайн-платформа, присвячена цільовій фінансовій допомозі певним закладам у культурному секторі. 

В Україні запустили платформу, щоб допомогти закладам культури

"На нашій платформі ви можете підтримати установу за своїм вибором, купивши квиток, причому 100% пожертвувань надходитимуть безпосередньо до закладів, щоб вони могли відновитись та знову відкритися після закінчення війни", — зазначили розробники.

Як це працює? 

Ініціатори кажуть, що платформа зорієнтована здебільшого на отримання допомоги від іноземців (тому доступна лише англомовна версія сайту), однак допомагати можуть абсолютно всі.

Проєкт не бере комісій від переказу коштів та не отримує прибутків, уся сума відправляється безпосередньо на рахунок отримувача.

Організації, які потребують допомоги, можуть долучитися до платформи. Для цього потрібно надіслати листа розробникам на пошти: [email protected] або [email protected]. Переглянути список закладів, які потребують допомоги можна тут. 

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: