fbpx
Сьогодні
22:53 21 Жов 2022

Резніков заявив, що ефективність роботи української ППО по ворожих ракетах близько 60%

Фото: Фейсбук/ Резніков Олексій

Зараз Україна отримує нові елементи та системи ППО, тому через кілька місяців роботу української ППО буде значно покращено.

Про це повідомив міністр оборони України Олексій Резніков.

"Навіть найсучасніші системи світу не гарантують стовідсотковий захист неба, навіть у Сполучених Штатах. Високий показник, коли вони досягають хоча б 80% захисту – це вважається дуже-дуже добрий рівень. Хочу сказати, що наші сучасні Повітряні Сили, системи ППО і захисту неба – вони вже на сьогодні збивають приблизно 60% повітряних цілей, які несуть загрозу і смерть. Це стосується крилатих, балістичних ракет і так далі. А по дронах ефективність набагато вища", – розповів очільник міноборони.

Також додав, що вдосконалення елементів захисту українського неба триває безперервно і високими темпами:

"Звісно, кожен новий елемент – це можливість захистити об'єкти критичної інфраструктури, населені пункти і таке інше. Тому що у нас велика країна – є, що захищати. Тому будемо рухатись для того, щоб відсоток ріс. Я думаю, що за пару місяців ми значно посилимо нашу повітряну оборону".

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: