fbpx
Сьогодні
11:32 20 Жов 2022

У "Сільпо" знову приймають використані батарейки на переробку: як працює це рішення

Вже з 19 жовтня Гості "Сільпо" зможуть знову здавати батарейки більш як у 270 супермаркетах.

Про це йдеться на сайті мережі супермаркетів "Сільпо". 

У чому проблема? 

Одна сучасна пальчикова батарейка здатна забруднити токсичними речовинами близько 16 м2 землі. Якщо батарейки викидати просто у сміття, то через деякий час вони потрапляють на сміттєзвалище побутових відходів. Там, як наслідок різних органічних реакцій та корозії шкідливі хімічні сполуки з батарейок потрапляють безпосередньо в навколишнє середовище: забруднюють водойми, грунт, потрапляють завдяки рослинам у харчові ланцюги. 

Яке рішення? 

Мережа супермаркетів "Сільпо" відновила збір відпрацьованих батарейок для переробки. Навесні 2022-го року мережа зупинила збір, проте вже з 19 жовтня гості "Сільпо" зможуть знову здавати батарейки більш як у 270 супермаркетах. Контейнери традиційно розміщено на пакувальному столі для продуктів або біля контейнерів збору вторсировини. 

За минулий рік вдалося зібрати понад 10 тонн батарейок, щоб відправити їх на переробку. 

Як це працює? 

Кожен може здати до 50 штук портативних батарейок чи акумуляторів за один візит. У контейнери в "Сільпо" можна здати батарейки місткістю до 7 А/год таких типів:

  •     пальчикові батарейки та акумулятори від розмірів AAA до D, а також типу "Крона";
  •     батарейки-таблетки різних типів;
  •     акумулятори від мобільних телефонів та ноутбуків;
  •     павербенки. 

Адреси супермаркетів, у яких можна здати батарейки, дивіться за посиланням. Після збору в "Сільпо" батарейки потрапляють на ліцензований склад, звідки після накопичення партії їх відправляють на переробку на завод GreenWEEE в Румунії в рамках партнерства з мережею "Батарейки, здавайтеся!".

Переробку фінансує "Сільпо" спільно з постачальниками батарейок – Panasonic, GP Batteries, Duracell, VARTA, Energizer, VIDEX та Camelion відраховуючи відсоток з кожної проданої батарейки на утилізацію уже вживаних.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: