fbpx
Сьогодні
15:49 19 Жов 2022

Міністр оборони Ізраїлю та лідер опозиції країни виступили проти продажу Україні зброї

Міністр оборони Ізраїлю Бені Ганц та лідер опозиції Беньямін Нетаньягу виступили проти продажу Україні оборонної зброї

Про це повідомляє Times of Israel.

"Ми не продаємо зброю Україні", зазначив Ганц в ефірі радіостанції Kol Chai.

Очільник ізраїльського Міноборони додав, що його країна надавала і буде продовжувати надавати гуманітарну допомогу Україні.

Ганц також наголосив, що Ізраїль і раніше не продавав Україні зброю.

У свою чергу Нетаньягу в інтерв'ю MSNBC високо оцінив "розважливий" підхід коаліційного уряду Ізраїлю до України. Опозиціонер підкреслив, що Ізраїль допомагає гуманітарно.

Водночас Нетаньягу висловив занепокоєння щодо продажу зброї Україні.

"Завжди існує ймовірність — і це траплялося знову і знову — що зброя, яку ми постачаємо на одному полі бою, опиниться в руках іранців і буде використана проти нас", сказав Беньямін Нетаньягу.

Зазначимо, посол України в Ізраїлі Євген Корнійчук заявив, що у вівторок Ганц скасував розмову з українським міністром оборони Олексієм Резніковим без будь-яких пояснень. З його слів, Україна "розчарована" таким кроком.

Водночас, виходячи з повідомлень єврейських медіа, прем'єр-міністр Яїр Лапід і міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба планують поговорити телефоном у четвер, 20 жовтня.

Нагадаємо, 18 жовтня МЗС України надіслало до Ізраїлю офіційну ноту із закликом невідкладно надати системи протиповітряної оборони. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба вважав, що після того, як Іран став співучасником злочину проти України, в Ізраїлі "вагання мають розвіятися".

Довідка

Російські війська вже напротязі місяця регулярно намагаються завдавати ударів в українському тилу. Для цього вони використовують іранські дрони-камікадзе Shahed-136.

За даними української розвідки, ці безпілотники перекидали на територію Білорусі. Саме звідки, ймовірно, і здійснювали останні запуски.

Попри характерний звук та вигляд, загарбники намагаються маскувати іранські дрони під російською назвою "Герань-2". У той же час влада Ірану досі заперечує факт передання озброєння.

Від початку повномасштабної війни Іран публічно декларував позицію нейтралітету і виступав за припинення вогню та політико-дипломатичне врегулювання.

Нагадаємо, що очільник українського МЗС Дмитро Кулеба вніс на розгляд президента пропозицію щодо розірвання дипломатичних відносин з Іраном.

За інформацією ЗМІ, росія також підписала угоду з Іраном про постачання ракет "земля-земля" на додачу до дронів.

Міністерство закордонних справ офіційно звинуватило Іран у співучасті в агресії проти України.

Також, за даними ЗМІ, до окупованого Криму прибули інструктори з Ірану для навчання окупантів керувати дронами.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: