fbpx
Сьогодні
Фото 13:53 19 Жов 2022

"Армія дронів": українським захисникам на передовій відправили вже майже 200 безпілотників - навіщо це рішення

Фото: Телеграм/ Михайло Федоров

У рамках ініціативи "армія дронів" на передову українським військовим вже відправили майже 2 сотні безпілотників

Про це пише Рубрика, посилаючись на Telegram віцепрем'єра, міністра цифрової трансформації Михайла Федорова.

У чому проблема?

Під час російської агресії наявність дронів є просто необхідним для проведення військових дій. Це "очі" наших військових, проте противник їх виявляє і збиває. На жаль, дрони є ефективним, але розхідним матеріалом. Тому для ЗСУ потрібно їх дуже багато

Яке рішення?

Українська армія активно використовує на війні проти росії не лише ударні безпілотники, як-от Bayraktar TB2, або розвідувальні на зразок PD-2. У ЗСУ популярністю користуються прості споживчі дрони.

1 липня Генеральний штаб, міністерство цифрової трансформації та платформа UNITED24 оголосили про початок проєкту "Армія дронів". 

Дрони для ЗСУ

Фото: Телеграм/ Михайло Федоров

Очільник міністерства зазначив, що проєкти UNITED24 та Армія дронів продовжують допомагати Збройним силам та відправляти на фронт такі необхідні для наших захисників БПЛА.

"Армія дронів та UNITED24 продовжують посилювати ЗСУ — ще 179 безпілотників вирушили на передову.

146 Mavic 3 та 33 Matrice RTK 300 розподілені по всій лінії фронту.

"Пташки" вирушили на Херсонський, Донецький, Харківський, Луганський, Запорізький напрямки та в прикордонні області на Півночі країни", наголосив Федоров.

Дрони для ЗСУ

Фото: Телеграм/ Михайло Федоров

Як це працює?

Міністр вважає, що безпілотники Mavic 3 допоможуть оперативно виявляти техніку, переміщення російських загарбників та коригувати артилерію по позиціях ворога.

Очільник міністерства запевнив, що ці безпілотники знімають відео у форматі 4К. Тому це дає можливість дізнатися, де перебувають агресори, а також не натрапити під їхній приціл та зберегти життя.

Окрім цього міністр повідомив, що ще потужніші дрони Matrice RTK 300 поїхали на гарячі точки. Ці дрони знаходять найбільш замасковані позиції росіян.

Задонати та дронати на дрони можна за посиланням.

Читайте щоденну хроніку війни від "Рубрики" — найважливіші новини оборони від російської агресії та рішення для перемоги зібрані тут.

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту та натисніть Ctrl+Enter.

Завантажити ще

Повідомити про помилку

Текст, який буде надіслано нашим редакторам: